{{sprakVariabler["InnloggingWizardKreverInnlogging"]}}: {{sprakVariabler["InnloggingWizardValgfriInnlogging"]}}: {{sprakVariabler["SkjemaNavn"]}}

*{{sprakVariabler["EpostIkkeRegistrert"]}}

{{sprakVariabler["InnloggingWizardKodeIEpost"]}}

{{sprakVariabler["AktiveringEpost"]}}

{{sprakVariabler["KontoAktivert"]}}

{{sprakVariabler["AktiveringsLenkeUgyldig"]}}

Søknad om permisjon fra pliktig undervisning

Informasjon om regelverk for permisjon

Opplæringslovens § 2-11.
"Når det er forsvarleg, kan kommunen etter søknad gi den enkelte elev permisjon i inntil to veker. Elevar som høyrer til eit trussamfunn utanfor den norske kyrkja, har etter søknad rett til å vere borte frå skulen dei dagane trussamfunnet deira har helgedag. Det er eit vilkår for retten at foreldra sørger for nødvendig undervisning i permisjonstida, slik at eleven kan følgje med i den allmenne undervisninga etter at permisjonstida er ute".

Gjøvik kommune har følgende retningslinjer knyttet til loven.
- Kommunen har delegert til rektor å innvilge permisjon inntil 10 dager pr. skoleår.
- En bør unngå permisjon de siste 14 dagene av skoleåret, når eleven skal ha eksamen eller tentamen, er  midt i store prosjekter eller har hatt unormalt høgt fravær av andre årsaker. Ved avslag på søknad sender rektor et begrunnet vedtak til foresatte. Det er ankeadgang.
- Foresatte må selv sørge for å undervise barna i permisjonstiden. En kan ikke kreve at lærerne spesielt skal tilrettelegge for dette, men foresatte kan bruke tilgjengelige årsplaner og arbeidsplaner.
- Der foresatte har delt fast bosted, kreves det at begge foresatte samtykker til permisjonssøknaden.

Etter 60 minutt uten aktivitet kan utfylling av skjema gå tapt.