{{sprakVariabler["InnloggingWizardKreverInnlogging"]}}: {{sprakVariabler["InnloggingWizardValgfriInnlogging"]}}: {{sprakVariabler["SkjemaNavn"]}}

*{{sprakVariabler["EpostIkkeRegistrert"]}}

{{sprakVariabler["InnloggingWizardKodeIEpost"]}}

{{sprakVariabler["AktiveringEpost"]}}

{{sprakVariabler["KontoAktivert"]}}

{{sprakVariabler["AktiveringsLenkeUgyldig"]}}

Retningslinjer og erklæring

Søknad om bytte av skolekrets

Informasjon om regelverk

Opplæringslova § 8-1 Skolen: "Grunnskoleelevane har rett til å gå på den skolen som ligg nærast eller ved den skolen i nærmiljøet som dei soknar til."
Gjøvik kommune har, i "Forskrift om opptaksområder" av 21.03.02, gjort følgende vedtak om dispensasjoner fra Opplæringslova:
1. Ved innskriving av elever på 1. trinn, legges til grunn at foreldrene fritt kan søke overføring til annen skole. Søknaden skal innvilges så fremt det er plass og foreldrene selv dekker eventuelle skyssutgifter.
2. Etter søknad kan eleven tas inn i annen skole enn den eleven sogner til i løpet av skoletiden.

Generelle opplysninger

Skjemaet gjelder alle typer søknader om bytte av skolekrets.
Utfylt skjema blir sendt elektronisk til kommunens postmottak.
Dersom eleven innvilges skolebytte til en annen skolekrets enn han/hun sokner til, må foresatte selv dekke skyssutgifter.

Forhold som vurderes ved søknad om bytte av skolekrets

Utgangspunktet er at elever går på skole i den skolekretsen de bor.
Ved søknad om bytte av skolekrets, vil Gjøvik kommune ta hensyn til følgende forhold:
> Er det plass til eleven ved skolen han/hun søkes inn? De som bor i kretsen har førsteprioritet på plass. Søknader som fører til for store elevgrupper på årstrinnet, innvilges ikke.
> Har eleven søsken som allerede går på skole i kretsen det søkes om overføring til?
> Geografisk avstand
> Trafikk- og sikkerhetsmessige forhold
> Andre forhold

Erklæring

Etter 60 minutt uten aktivitet kan utfylling av skjema gå tapt.